Weekbrief 14 december

ingevoerd op 14-12-2017

Weekbrief,  14 december 2017

Belangrijke data

15 dec  Creamiddag in het kader van muziek

21 dec Kerstviering

22 dec Kerstvakantie (let op: ook de vrijdag al vrij t/m 7 januari)

8 jan      Eerste lesdag van 2018

15 jan   Deze week lessen uit het Nationaal Mediapaspoort

17 jan   Ontruimingsoefening

22 jan   Vanaf deze dag start de Cito toetsperiode Midden schooljaar

 

Kerstviering 2017

Volgende week donderdag is het zover: de  Kerstviering!

Om 16.30 uur gaat de kerk open. Achterin de kerk staat de klassenouder van uw kind. Hij/zij zal ervoor zorgen dat uw kind op de juiste plek gaat zitten. Vanwege de brandveiligheid is de viering alleen toegankelijk voor kinderen, klassenouders  en leerkrachten.

Om 16.45 uur starten we met de viering. Na de viering lopen we gezamenlijk langs de kerk en het kleuterplein terug naar school, waar we samen gaan genieten van een overheerlijk diner. Het zou fijn zijn als de gerechten/drankjes zoveel mogelijk om 14.00 uur in de klas van uw kind afgeleverd kunnen worden. Indien dit niet mogelijk is, willen we u vragen dit tussen 16.30 uur en 17.15 uur te doen. U kunt de school bereiken via de kleuteringang (langs de kerk).

De kinderen die op de fiets komen, dienen hun fiets bij de kerk te parkeren. De zijpoort is gesloten.

Er is een gezellig samenzijn voor de ouders/verzorgers met vuurkorven, glühwein en chocolademelk op het kleuterplein. Schuif gezellig aan om met elkaar hiervan te genieten!

Om 18.45 uur komen de kinderen met hun leerkracht naar het kleuterplein waar u uw kind kunt opvangen.

 

Verlichting

Enkele weken geleden hebben wij u samen met de verkeersouders van de school geattendeerd op het gebruik van goede fietsverlichting. Echter we zien nog veel kinderen en ouders zonder goede verlichting. Dit heeft met name aan de zijde van de Philliponastraat al voor enkele bijna aanrijdingen gezorgd. Graag willen wij u er nogmaals op attenderen dat een goed functionerende fietsverlichting is in het belang van de verkeersveiligheid van iedereen. Alvast bedankt voor uw aandacht hiervoor.

Groepsbezetting na de kerstvakantie

Na de kerstvakantie zijn er enkele wijzigingen in een aantal met betrekking tot de groepsbezetting. De ouders van deze groepen zijn eerder deze week geïnformeerd via Digiduif. Hieronder vindt u een overzicht van deze wijzigingen:

Groep 1-2a         Sylvia Bregman is met ingang van januari volledig hersteld na een langdurig ziekteverlof. Na de reintegratieperiode van de afgelopen maanden zal zij zelf fulltime voor de groep staan. We zijn blij dat ze haar werkzaamheden weer volledig kan oppakken. Deanne Molenaar die inde vervanging van Sylvia heeft gedaan de afgelopen maanden zal haar werkzaamheden in deze groep volgende week voor het laatst doen. We willen haar bedanken voor haar inzet voor deze klas.

 

Groep 1-2c         Jennifer Sweep keert na zwangerschaps- en ouderschapsverlof terug en zal aan het werk gaan op woensdag t/m vrijdag in deze groep. Jelke Kramer die de afgelopen maanden deze groep fulltime heeft lesgegeven neemt afscheid van ons, omdat zij in de kerstvakantie voor een aantal maanden op reis gaat. Natuurlijk vinden we het erg jammer dat ze bij ons weggaat en willen we haar bedanken voor alles dat zij voor de groep heeft betekent. We wensen haar heel veel plezier bij haar avontuur.

                               De maandag en dinsdag zullen vanaf januari worden ingevuld door Deanne Molenaar. Zij schuift door vanuit groep 1-2a. Deanne is bekend met onze werkwijze en zal daarom een stabiele bezetting vormen samen met Jennifer.

 

Groep 4               Eva jansen heeft in het kader van persoonlijke keuzes aangegeven drie dagen te willen werken. Dit zal ingaan met ingang van januari. Eva zal maandag t/m woensdag in deze groep staan. Tot nu toe werkte Deanne Molenaar één dag per week naast haar. Deanne schuift door naar groep 1-2c. De donderdag en vrijdag zal in deze groep tot de zomervakantie worden ingevuld door Jody Kapiteijn. Jody staat op dit moment in groep 5b en zal dit vanaf januari op maandag en dinsdag blijven doen.

 

Groep 5b             Gabrielle Bakker heeft op advies van de verloskundige moeten besluiten te stoppen met haar werkzaamheden voor de groep. Dit betekent dat Jody Kapiteijn de maandag en dinsdag zal blijven vervullen tijdens het zwangerschaps- en ouderschapsverlof van Gabrielle. Jody zal tot de zomervakantie in deze groep blijven staan voor twee dagen. Gabrielle gaat per direct met zwangerschapsverlof. De woensdag t/m vrijdag zullen vanaf januari worden ingevuld door Annelies Middelkoop. Zij keert terug van zwangerschaps- en ouderschapsverlof en zal samen met Jody de groep draaien.

 

We zijn blij dat we bovenstaande keuzes hebben kunnen maken en dat hiermee de continuïteit in de

groepen is gewaarborgd.

 

Voortgang renovatie

Zoals u heeft kunnen zien is deze week de staalconstructie voor de centrale hal geplaatst. De kinderen hebben tijdens de pauzes regelmatig staan kijken naar deze “spectaculaire” onderneming. Het plaatsen van de constructie zorgt er direct voor dat de contouren van de “nieuwe” school meer vorm krijgt. Vanaf volgende week gaat men verder met het dicht zetten van de constructie zodat de school na de kerstvakantie verder dicht kan worden gemaakt. Los van eventuele weersomstandigheden zal de school naar verwachting in de loop van januari dicht zijn.

 

Wijziging Studiedag

In het jaarrooster staat er een studiedag van het team gepland op vrijdag 20 april. Deze hebben wij door omstandigheden moeten verplaatsen naar vrijdag 6 april. Wilt u deze datum aanpassen in uw kalender. Excuses voor het ongemak.

 

Kerstvakantie

Volgende week is het begin van de Kerstvakantie. Op vrijdag 22 december hebben de kinderen al vakantie. Dit betekent dat donderdag 21 december de laatste lesdag van 2017 is. De Kerstvakantie duurt t/m zondag 7 januari. Op maandag 8 januari is de eerste lesdag van 2018.

 

Bereikbaarheid school tijdens de Kerstvakantie

Vanaf vrijdag 22 december is de school gesloten vanwege de Kerstvakantie. Tijdens de vakantiesluiting kunt u de school bij dringende zaken bereiken via 06-10 48 97 45.

 

GMR

In de bijlage vindt u een oproep namens de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van Stichting Sarkon. Zij zoeken nieuwe leden. Graag uw aandacht hiervoor.

 

Bijlage buitenschoolse activiteiten

In de bijlage met buitenschoolse activiteiten vindt u deze week informatie over:

Oproep ouders voor de GMR

Poster met aankondiging van gezinsviering met de Kerstdagen

 

Namens het team,

Dennis Burger,

Directeur Spoorbuurtschool

ESV-Weekbrief_beeldmerk ESV-Weekbrief_beeldmerk