Weekbrief 15 november 2017

ingevoerd op 15-11-2017

Belangrijke data

13 – 17 nov  3e les Nationaal Mediapaspoort

17 nov Start Mediamasters groep 7 en 8

23 nov Studiedag Kanjertraining (kinderen zijn vrij)

24 nov Creamiddag, media groep 1 t/m 6

28 nov Sint uitje groep 5 en 6

30 nov Groep 1 t/m 4 en 6/7 t/m 8 Sint uitje

5 dec  Sinterklaasviering

11 dec Praktijkdag Kanjertraining

12 dec Staking Primair Onderwijs ????????

21 dec Kerstviering

 

Weekbrief, 16 november 2017

leerlingenraad

Sinds het begin van dit schooljaar hebben wij op school een leerlingenraad. In de leerlingenraad zitten kinderen die gekozen zijn door hun eigen groep. Het zijn leerlingen die graag namens hun klas allerlei zaken willen bespreken. Zo weten we wat de kinderen van onze school belangrijk vinden. Dat betekent dat zij de belangrijke rol hebben om erachter te komen wat er leeft op school en wat iedereen graag ziet gebeuren. Deze zaken kunnen ze bespreken in vergaderingen van de leerlingenraad.

Iedereen zal misschien wel iets kunnen bedenken waarin de school nog verbeteren kan. Maar hoe maak je jouw ideeën bekend? En hoe vergroot je de kans dat die ideeën ook worden uitgevoerd? Een leerlingenraad kan meedenken met de leerkrachten en zal aan de slag gaan met de ideeën die ze binnenkrijgen. Met een groep sta je sterker dan

alleen. Deze raad kan zich ook bezighouden met het meedenken over de organisatie van allerlei activiteiten zoals de kerstviering, carnaval enz. De raad is vergadert één keer in de zes weken na schooltijd. Bij deze vergadering is de directeur aanwezig.

 

De raad voor dit schooljaar bestaat uit:

Laura Wisse, Jet Alkemade, Izebel Klaver, Anna van den Berg, Kyano van Etten, Gijs Plagmeijer en Ruben Kruijf. Binnenkort zal er op de website van de school ook een eigen pagina van de leerlingenraad worden toegevoegd en zult u in de weekbrief een foto zien van de raad. Daarnaast zal er in de school een ideeënbus komen te hangen. De leerlingen zullen zich in de groepen 5 t/m 8 gaan voorstellen. Met elkaar hebben we een aantal agendapunten vastgesteld die in ieder geval dit jaar op de agenda komen. Dit zijn o.a. de herinrichting van het schoolplein, pesten op school, de komst van de bibliotheek en de punten uit het leerlingtevredenheidsonderzoek. De raad zal na de volgende vergadering zelf regelmatig een stukje schrijven voor de weekbrief.

 

verbouwing / renovatie

De renovatie vordert gestaag. Soms zijn er dagen dat het lijkt alsof er niets gebeurt, maar het tegendeel is waar. In de loop van volgende week zal er worden gestart met de metselwerkzaamheden. Daarnaast zal begin december de staalconstructie worden geplaatst. Af en toe zijn er aandachtspunten die overlast geven of moeten worden aangepakt. Eén van die zaken was de stoep bij de ingang van de kleutergroepen. Deze brokkelde steeds verder af. Vandaag is deze hersteld. Heeft u vragen of opmerkingen over zaken die u waarneemt geeft u dit dan door aan de directie. Op die manier krijgt u direct antwoord op uw vraag en kan er (indien nodig) actie worden ondernomen.

 

studiedag kanjertraining

Volgende week donderdag, 23 november, is er een studiedag voor het team rondom de Kanjertraining. Deze dag zijn de kinderen vrij. Het team gaat deze dag samen met de trainers aan de slag om verder te bouwen aan de Kanjertraining binnen de school. Onderwerpen die terug komen zijn Vertrouwen en samenwerken

Aan de slag met de materialen en de aanpak (verdieping)

Kritiek leren geven en ontvangen (werkvorm pettenkwadrant)

Meeloopgedrag

Internetgebruik en sociale media

Kanjer Volg- en Adviessysteem (KanVAS)

Sociogram

Vertrouwensoefeningen

Als team oefenen we zelf ook met de oefeningen om te ervaren wat voor effect dit kan hebben in de groep. Op vrijdag is er weer gewoon les.

 

mediamasters

Dit schooljaar doen de bovenbouw groepen mee aan de MediaMasters Game. Dit is een gratis, cross mediaal, spel voor in de klas en thuis. Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met de kansen en gevaren van media. De Game is een onderdeel van MediaMasters 2017/2018 en wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid van 17 tot en met 24 november.

 

Dit jaar maken de kinderen kennis met Jimmy Bots! Jimmy is er trots op dat hij de beste gamer uit de klas is. Maar dan komt hij terecht in een wel heel aparte Virtual Reality Game waarin hij meer digitale vaardigheden blijkt nodig te hebben dan hij ooit had kunnen vermoeden. Lukt het hem samen met de klas om dit spel tot een goed einde te brengen?

Bij het uitspelen van de Game ontvangen alle leerlingen een diploma. De klassen met de hoogste scores winnen ook mooie prijzen.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.mediamasters.nl voor meer informatie.

 

strategisch jaarplan

Als school werken wij met een strategisch jaarplan betreffende ons beleid. Dit jaarplan is een afleiding van het vierjaren plan. Een dergelijk plan wordt besproken in de medezeggenschapsraad en is in feite het werkdocument voor een schooljaar op het gebied van (verbeter)plannen. U kunt het document vinden op onze website: http://www.spoorbuurtschool.nl/pg-31424-7-108852/pagina/schooljaarverslag.html

 

workshop smakelijke eters

Op woensdagavond 22 november om 19.30 uur wordt er een workshop Smakelijke Eters gehouden bij Kappio, locatie de Driesprong in Anna Paulowna. De workshop is bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 0-4 jaar. De workshop wordt gegeven door Mariska Rinkel, kinderdiëtist van Dieet & Co.

 

Tijdens de workshop staan de volgende onderwerpen centraal:

Welke smaken kent jouw kind?

Leer je kind proeven

Eettips voor kinderen van 0-4 jaar

Maak gezond eten leuk!

Gezelligheid aan tafel.

Je leert bijvoorbeeld waarom je kind graag zoete dingen eet. Waarom hij moet wennen aan een bittere smaak. Wat je oren en je ogen met smaak te maken hebben. En wat je neus allemaal kan proeven!

 

De workshop gaat over de ontwikkeling van smaak bij kinderen van 0-4 jaar. Samen met andere ouders doe je zelf een aantal smaakproeven. Zo kom je te weten wat smaak eigenlijk is. En waarom het aanleren van verschillende smaken zo belangrijk is voor de gezondheid van je kind!

 

Door de workshop begrijp je beter waarom kinderen bijvoorbeeld spruitjes of aubergine niet lekker vinden. Je krijgt tips hoe die groenten er wél met smaak in gaan. En je komt te weten wat je kunt doen als het niet zo gemakkelijk gaat.

 

Komen jullie ook? Aanmelden kan tot vrijdag 16  november via mariska@dieetenco.nl

 

Hartelijke groet,

 

Mariska Rinkel

Adresgegevens:

Kappio locatie de Driesprong (op het schoolplein van Spoorbuurtschool)

Nieuweweg 17

Anna Paulowna

 

 

Namens het team,

Dennis Burger,

Directeur Spoorbuurtschool

 

ESV-Weekbrief_beeldmerk ESV-Weekbrief_beeldmerk