Weekbrief 18 oktober

ingevoerd op 18-10-2017

Belangrijke data

16 t/m 20 oktober 2e les Nationaal Mediapaspoort

23 t/m 27 oktober Herfstvakantie

3 nov  Voorleeswedstrijd

            Creamiddag beeldende vorming

6 nov  Creamiddag beeldende vorming

10 nov Nationaal Schoolontbijt

             Kledinginzameling All 4 Africa

11 nov Sint Maarten

 

Weekbrief, 18 oktober 2017

voortgang renovatie

Afgelopen week is er, onder grote belangstelling van veel kinderen, beton gestort in het nieuw te bouwen gedeelte. Deze week is men begonnen met het opmetselen van het nieuwe gedeelte. Tijdens de herfstvakantie zullen er extra werkzaamheden plaats vinden die beter uitgevoerd kunnen worden als er geen kinderen aanwezig zijn. Daarnaast zal er in het gebouw verder worden gewerkt aan opleverpunten.  De belangrijkste klus die gaat plaatsvinden in de herfstvakantie is het aansluiten van de centrale verwarming, zodat de kinderen na de herfstvakantie in een verwarmd gebouw zitten. Dat de bouw de interesse heeft van de kinderen is duidelijk. Zo vinden er bij de kleutergroepen in speel-Atelier diverse “bouwactiviteiten” plaats…

 

trefwoord

Voor de levensbeschouwelijke vorming van de kinderen gebruiken we op school de methode ‘Trefwoord’. De (Bijbel-)verhalen, gedichten, gebeden en liederen die daarbij horen, staan in de handleiding voor de leerkracht. Zo stelt ‘Trefwoord’ verschillende thema’s uit de leefwereld van de kinderen, de samenleving en de Bijbel aan de orde. Op dit moment werken we met elkaar aan het thema ‘Helden’

Superman en Supervrouw, ze spreken tot de verbeelding. Ze kunnen dingen die gewone mensen niet kunnen en ze durven wat niemand anders durft. Helden zijn er altijd al geweest en zullen er ook altijd zijn. Ook in de Bijbel komen we ze tegen. Hoewel er soms stevig gevochten wordt in sommige  Bijbelverhalen is de boodschap duidelijk: de toekomst win je niet met spierballen maar met vertrouwen en geloof.

De kinderen ontdekken dat ze niet de held hoeven te spelen, en dat niet iedere waaghals een ‘hero’ is. Ze leren aan de hand van voorbeeldfiguren uit de geschiedenis en in hun eigen leefwereld dat helden ons inspireren omdat ze lef tonen en geloven in zichzelf en anderen.

 

inschrijfformulier 

In de nieuwsbrief van afgelopen week las u een informatie over het aanmelden op onze school. Op verzoek vermeld ik hieronder de link naar het formulier op de website:

http://www.spoorbuurtschool.nl/pg-31424-7-108923/pagina/meereizen.html

kledinginzameling

Stichting All 4 Africa komt binnenkort weer langs! Ook dit jaar zijn er weer met school afspraken gemaakt voor het inzamelen van gebruikte kleding en schoenen door de leerlingen en hun ouders/verzorgers. Hiervoor verstrekt Stichting All 4 Africa ‘nieuwe’ bedrukte enveloppen met daarin plastic zakken waarin de kleding en schoenen gedeponeerd kan worden. Deze enveloppen worden zoals u inmiddels gewend bent, ruim een week voor de daadwerkelijke ophaaldag door de leraren en leraressen in de klas uitgedeeld. Mocht u meer kleding willen doneren dan in de door Stichting All 4 Africa verstrekte zak kan, dan volstaat iedere andere plastic (vuilnis) zak. Op de door ons verstrekte enveloppen met daarin plastic zakken vindt u bovendien de uiterlijke inleverdatum.

*** De plastic zak met flyer die wij voorheen hebben gebruikt, heeft plaatsgemaakt voor een envelop met daarin een plastic kledingzak ***

In de week van 27 oktober as zal uw kind een door Stichting All 4 Africa verstrekte envelop met daarin een plastic kledingzak mee naar huis krijgen, deze mag t/m vrijdag 10 november 09.00 uur as. mee naar school gebracht worden.

 

Heeft u vragen?

Neem gerust contact op met uw schooldirecteur of rechtstreeks met stichting All 4 Africa. Wij danken u bij voorbaat enorm voor uw inzet en medewerking!

Vast een geweldig schooljaar toegewenst!

Hartelijke groet,

Stichting All 4 Africa
www.all4africa.nl

 

creamiddag

Vrijdag 3 november en maandag 6 november gaan wij met alle kinderen van de hele school lampionnen maken. De tijd is van 12.45 - 14.00 uur. Hiervoor zijn wij op zoek naar hulpouders. Wilt u een groepje kinderen begeleiden om hun lampion te maken? Geef u dan op bij de leerkracht van uw kind.

 

sportservice

Team Sportservice Schagen verzorgt op scholen sportaanbod tijdens de pauzes en na school. Voor de Spoorbuurtschool verzorgen wij op de maandag, woensdag en vrijdag het aanbod. Daarnaast zullen er op de maandag en vrijdag na school gratis activiteiten georganiseerd worden door ons Team. Op maandag zijn: Wessel en Lorna (studenten sport en bewegen van het ROC Den Helder)  en Sjors (Medewerker Team Sportservice Schagen) aanwezig.

Op de woensdag staat normaal gesproken Joël (Medewerker Team Sportservice Schagen) samen met Cas en Mick (Sport en bewegen studenten), helaas is Joël wegens ziekte afwezig, als vervanging neemt Freek ( medewerker Team Sportservice Schagen) zijn taken waar. 

Op de vrijdag zijn aanwezig: Amy en Mark ( CIOS studenten, Haarlem), Tygo en Michelle (studenten sport en bewegen van het ROC Den Helder) en tijdelijk Marjolein (medewerker Team Sportservice Schagen) als vervanging voor Joël.

Wat houd het in voor de leerlingen van de Spoorbuurtschool?

Tijdens de korte pauze om 10:15  zijn er verschillende materialen op het plein waar leerlingen onder begeleiding of zelfstandig mee kunnen sporten. In de grote middag pauze is het materiaal ook beschikbaar maar zal er tevens een georganiseerde activiteit plaatsvinden waar leerlingen vrijwillig aan mee kunnen doen. Alle leerlingen zijn vrij om te kiezen wat ze in hun pauze willen doen! Voor de activiteiten na school zullen wij binnen kort extra informatie verspreiden over wat het precies inhoud.

Voor meer informatie zijn wij te vinden op het plein of via de mail.

Vriendelijke groeten,

Team Sportservice Schagen en stagiaires.

 

T   0224 - 214 774

M sagricola@sportserviceschagen.nl

 

vijf gelijke dagenmodel

Dit schooljaar zijn wij gestart met het continurooster binnen het vijf gelijke dagenmodel. Dit betekent dat de lunchpauze anders georganiseerd wordt dan hiervoor. We ervaren veel voordelen, maar er zijn ook zeker verbeterpunten. De wijze van organisatie en de punten van verbetering die wij zelf en de kinderen ervaren worden meegenomen in de verdere verbetering onze organisatie.  In januari zal er ook bij ouders tussentijds worden geëvalueerd hoe het wordt ervaren.

 

Inhoud boeken kanjertraining (groep 5)

Groep 5

Max en de zwerver: De thema’s uit dit boek zijn verwerkt in een verhaal over zwerver Peanut. Zijn naam heeft hij te danken aan het feit dat hij vaak de pineut is, van pinda’s houdt en zegt in Engeland te zijn geboren. Hoe hij heet, dat weet hij niet. Hij krijgt daarom een nieuwe naam: Peanut. De verhalen van de zwerver nodigen uit tot interactie met de leerlingen. De verhalen gaan over zwerver Peanut die het graag goed wil doen. Maar het gaat nogal eens mis. Hier wordt in de klas over gesproken.

 

Groep 6 t/m 8

In deze groepen worden verschillende thema’s behandeld m.b.v. een werkboek. Niet alle opdrachten uit het werkboek zullen gemaakt worden; dit komt omdat de inbreng van de kinderen tijdens de lessen erg groot is en dat er gewerkt wordt a.d.h.v. verschillende thema’s die de kinderen zelf inbrengen en van actuele situaties in de klas, rondom school, maar ook uit de buitenwereld.

 

Namens het team, Dennis Burger, Directeur Spoorbuurtschool

ESV-Weekbrief_beeldmerk ESV-Weekbrief_beeldmerk