Weekbrief 30 november

Weekbrief, 30 november 2017

5 dec  Sinterklaasviering

11 dec Praktijkdag Kanjertraining

12 dec Staking Primair Onderwijs ????????

21 dec Kerstviering

22 dec Kerstvakantie (let op: ook de vrijdag al vrij)

Vol verwachting klopt ons hart……

Aanstaande dinsdag is het 5 december en zullen wij Sinterklaas en zijn Pieten weer mogen binnen halen.  Dit betekent dat we er weer een mooie intocht van gaan maken.

Alle groepen verzamelen zich deze ochtend op het kleuterplein. De kinderen van groep 6 t/m 8 kunnen vanaf 08:15 uur natuurlijk even hun surprise binnenbrengen, waarna ze ook weer naar buiten komen en naar hun leerkracht gaan op de afgesproken plek.

De groepen 1 en 2: vooraan op het pad naast de kerk. (dus niet op de stoep langs de weg)

De groepen 3 en 4: achteraan op het pad naast de kerk.

De groepen 5 en 6: op het boevenplein.

De groepen 7 en 8: op het kleuterplein.

We vertrekken vanaf dit punt in een stoet om 8.30 uur, zodat we de Sint en zijn Pieten op kunnen halen. Zij zullen om 8.45 uur met de trein aankomen.  Het programma voor deze dag ziet er globaal als volgt uit:

08:20u kinderen aanwezig op school.

Alle groepen verzamelen buiten op een afgesproken plek.

08:30u vertrek vanuit school naar station.

De kleutergroepen voorop, aansluitende groep 3 etc.

8.45u de trein met Sint en pieten komt aan op het station.

Na aankomst van Sinterklaas lopen de kleutergroepen meteen achter hem aan, andere groepen volgen en groep 8 sluit de rij. Dit jaar verwelkomen we sint in de gymzaal.

09:05u Welkomst in de gymzaal / of buiten (afhankelijk van weer)

09:30u Gaat Sinterklaas met zijn grote boek  en een zwarte piet naar de groepen.

13.45 afsluiten in de klas

Nu maar hopen dat alles goed gaat en dat de Sint en zijn gevolg ook daadwerkelijk aankomt J

Gerucht

Er gaan geruchten de ronde in het dorp dat ik aan het einde van dit schooljaar zou vertrekken als directeur van de school. Tot op heden heb ik dit zo gelaten, want het zijn geruchten. Echter ik heb nu ook reacties gekregen van ouders van de Spoorbuurtschool. Reden voor mij om via deze weg duidelijk te maken dat het gerucht niet waar is. Ik vind het vervelend dat dergelijke geruchten de ronde gaan en dat het zorgt voor onrust. Ik hoop dat ik hiermee de onrust kan wegnemen.

Staking

Zoals u in de media heeft kunnen nemen is het mogelijk dat het primair onderwijs op 12 december opnieuw gaat staken. Op dit moment is dit echter onzeker, aangezien er een ultimatum voor de minister ligt dat op 5 december afloopt. Pas op 6 december zal er een besluit door de organisatie worden genomen of de staking doorgaat. Mocht de stakingsdag doorgaan is de stakingsbereidheid onder de medewerkers van de school 100%. Dit betekent dat als de staking doorgaat de Spoorbuurtschool dicht zal zijn. In de bijlage leest u meer informatie over de achtergrond van de staking. Kappio zal u op basis van deze informatie verder informeren over de opvangmogelijkheden.

Sintuitjes

Deze week zijn er in samenwerking met de oudervereniging diverse Sintuitjes georganiseerd voor de kinderen. De groepen 5 t/m 8 hebben een bezoek gebracht aan het bakkerijmuseum in Medemblik, waar er onder andere pepernoten zijn gebakken. De groepen 1 t/m 4 hebben een bezoek gebracht aan de Polderij om daar diverse spelletjes te doen. Van de diverse activiteiten kunt u een kleine sfeerimpressie zien op onze Facebookpagina. We willen de oudervereniging bedanken voor hun inzet voor deze activiteiten.

Sportservice

Team Sportservice Schagen verzorgd op maandag, woensdag en vrijdag pauzesport, bij vele is dit al bekend. Vanaf maandag 4 december zullen wij ook starten met extra schoolpleinspelen na school. Kinderen die op maandag en vrijdag extra willen bewegen kunnen gratis deelnemen. Elke maandag en vrijdag van 14:00 uur tot ongeveer 15:00 uur zullen er sport en spelactiviteiten georganiseerd worden. De activiteiten vinden plaats op het schoolplein. Het uur is vrij toegankelijk dus de kinderen kunnen zelf kiezen of ze mee willen doen! Bij slecht weer is het mogelijk dat wij de activiteit niet door laten gaan of uitwijken naar de gymzaal.

Wij hopen dat veel kinderen mee zullen doen!

Met vriendelijke groet,

Team Sportservice Schagen.