Weekbrief 16 mei

ingevoerd op 16-05-2017

Weekbrief, 16 mei 2017

kampioenen!

Nadat maandag 8 mei met 3-0 werd gewonnen op het veld bij Kleine Sluis mocht het team van de meiden van groep 5/6 van de Spoorbuurtschool het woensdag 10 mei in Hoorn opnemen tegen de teams van de scholen die ook hun lokale toernooien hadden gewonnen.

In de stralende zon nam het fanatieke elftal van de school het op tegen de scholen uit de regio Noord West en werd er gewonnen met achtereenvolgens, 5-0, 4-0 en 4-1. De hierop volgende zinderende finale werd gewonnen met 1-0. Dit leverde de meiden de felbegeerde titel van Regiokampioen op. Met deze titel op zak mogen ze op 7 juni wederom gaan strijden in de volgende ronde die zal plaatsvinden in Uithoorn. We zijn enorm trots op deze kampioenen!

regio finales schoolhandbal

Morgen, woensdag 17 mei, strijdt het handbal team (meisjes) van de groepen 7/8 in de regio Finale Schoolhandbal 2017 op de sportvelden HV Lacom ’91 in Noord Scharwoude. Tijdens de regiofinales strijden de winnende teams van diverse lokale schoolhandbaltoernooien om een plekje naar het NK. De groepen 7/8 zullen dan vol in de aanval gaan voor de felbegeerde 1e plaats, want de winnaar van dit toernooi wordt afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal op              zaterdag 17 juni 2017 in Emmen. Meiden, alvast heel veel succes!

informatieavond renovatie (Herinnering)

Woensdagavond 31 mei vindt er een informatiebijeenkomst plaats in het teken van de renovatieplannen. Deze avond is toegankelijk voor ouders en omwonenden. Tijdens de avond, die wordt georganiseerd door Stichting Sarkon en Stichting Kappio zal er een toelichting plaatsvinden op de plannen door M@@t Architecten en Aannemingsbedrijf Tuin. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren. U kunt zich aanmelden voor deze avond door een e-mail te sturen naar directeur.spoorbuurtschool@sarkon.nl

We zien u graag op 31 mei op het Zonneplein.

Voorstelling

Morgen, woensdag 17 mei, vindt de voorstelling van groep 1-2b plaats op het Zonneplein. Ouders van deze groep en opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

programma sportfeest

Woensdag 24 mei is het zover, dan hebben wij het sportfeest op het terrein van Kleine Sluis.

De dagindeling ziet er als volgt uit (let op de begintijd!)

08.20 kinderen aanwezig en verzamelen bij de leerkracht. (op het Sportpark!)

welkomstwoord

08.30 start van het sportfeest. De rondes duren 15 minuten.

10.00 pauze

10.15 verder met activiteiten

11.15 einde activiteiten

11.30 start sponsorloop onderbouw groep 1 t/m 4

11.50 start sponsorloop bovenbouw groep 5 t/m 8

12.10 gezamenlijke afsluiting

12.15 kinderen gaan naar huis

U bent van harte welkom om tijdens het Sportfeest te komen kijken. Leuk als u uw kind komt aanmoedigen tijdens de sponsorloop!

Voor de kinderen die naar de VSO en BSO gaan is het vervoer geregeld. Zij zullen gebracht en gehaald worden. Dit wordt geregeld door KAPPIO.

Denk aan:

sportkleding

voldoende drinken en iets te eten

bij mooi weer insmeren met zonnebrand + meegeven

bezetting groep 1-2a

Sylvia Bregman, leerkracht van groep 1-2a is helaas door medische omstandigheden op dit moment niet inzetbaar voor haar werk. We hebben afgelopen week besloten om niet verder te gaan met de invaller die er sinds 1 mei stond. Sinds afgelopen donderdag is Annelies Privee de leerkracht van de groep. Zij zal Sylvia Bregman vervangen zo lang als nodig is. We wensen juf Sylvia van harte beterschap.

Groot Schoolplein Orkest Spoorbuurtschool

Op donderdag 1 juni zullen alle kinderen van de Spoorbuurtschool zich presenteren met een fantastisch concert als het Groot Schoolpleinorkest!

Het Groot Schoolpleinorkest is een project van drie dagen (maandag 29 mei, dinsdag 30 mei en donderdag 1 juni)  voor alle groepen binnen het basisonderwijs. Het project wordt op school uitgevoerd.  Er wordt door iedereen, op ongebruikelijke instrumenten muziek gemaakt. Op cementkuipen, gestemde steigerbuizen en gestemde bierflessen. Op shakers, Pvc-buizen en klankplanken. En, in het onderdeel Echte Instrumenten Orkest, ook op bestaande instrumenten als saxofoon en gitaar. Er wordt gezongen, gerapt, geklapt en gestampt. De school maakt onder leiding van de eigen docenten van tevoren shakers n.a.v. een door ons aangeboden handleiding. Iedere groep krijgt in totaal ongeveer 2 1/2 uur muziekles. Eerst als afzonderlijke groep later steeds meer samen met andere groepen.

Tenslotte komt alles en iedereen bij elkaar en werken we toe naar een gezamenlijke eindpresentatie van ongeveer 45 minuten voor ouders, buren en bekenden. Het Schoolplein Orkest is een fantastisch muzikaal feest voor kinderen, leerkrachten en bezoekers!!

Voor het echte instrumenten orkest zijn wij op zoek naar kinderen en volwassenen die een instrument kunnen bespelen

Een van de onderdelen van het uiteindelijke slotconcert is het Echte Instrumenten Orkest. Dit bestaat uit kinderen vanaf groep 5 die een eigen ‘echt’ instrument bespelen zoals een viool, gitaar etc. Ook docenten, musicerende ouders en bekenden van de school nodigen we uit om mee te doen. Het Echte Instrumenten Orkest is een prachtig en vitaal onderdeel van het slotconcert! Kinderen kunnen zich er maar beter voor opgeven, want achteraf krijgen ze spijt indien ze het waren “vergeten”. Piano’s en keyboards zijn lastig te plaatsen (stroomkabels), maar een keyboard op batterijen kan wel! Kinderen die zich hebben opgegeven, spelen zowel in hun eigen groep op school mee als in het Echte Instrumenten Orkest. De repetities van dit speciale orkestje vallen vaak in de middagpauze.  Opgeven kan bij de leerkracht of via directeur.spoorbuurtschool@sarkon.nl

Het concert van het Groot Schoolplein Orkest zal plaatsvinden op donderdag 1 juni van 14.30 – 15.15 uur op het schoolplein. U bent natuurlijk van harte uitgenodigd om dit spektakel komen te bekijken.