De Ruimte in!

ingevoerd op 16-02-2017

De ruimte in

Maandag hoorden de leerkrachten geluiden in de wc. Meester Dennis is op zoek gegaan met zijn zaklamp en heeft toen Tikipi (Juf Toby) gevonden. Tikipi kwam kijken en horen wat de kinderen allemaal geleerd hebben. Na een countdown met alle aanwezigen heeft meester Dennis het lint officieel doorgeknipt en werd de ruimte tentoonstelling geopend.

Wat hebben de kinderen en ouders/opa’s en oma’s en andere betrokkenen genoten. De kinderen hebben, als heuse gidsen, veel verteld over de ruimte.

Dinsdag hebben de kinderen geluisterd naar dr. Paul van der Wal. Wat is het toch mooi om te zien hoe de kinderen alle informatie opslurpen en kennis laten horen. Sommige kinderen zouden zo de hele ochtend met deze meneer kunnen praten over de ruimteJ.

Landelijke sterrenkijkdagen

Op 3-4-5 maart zijn de landelijke Sterrenkijkdagen. Deze worden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) in samenwerking met Stip Media. KNVWS De KNVWS is een landelijke federatie, waarvan ruim 50 verenigingen en stichtingen lid zijn De leden zijn weerkunde- en astronomieclubs door heel Nederland, publiekssterrenwachten en de JongerenWerkGroep voor Sterrenkunde (JWG). De KNVWS is opgericht in 1901 vanuit de gedachte dat wetenschap “algemeen eigendom, d.w.z. populair” moet worden. De leden houden zich bezig met het op populairwetenschappelijke wijze bevorderen van weer- en/of sterrenkunde. Meer informatie vindt u op: knvws.nl.

Ook de vereniging van dr. Paul van der Wal doen hier aan mee. De vereniging Zenit is te vinden in de Cees Buining Sterrenwacht in het park van Noorderhaven te Julianadorp.

20170214_095453 20170214_095453